Gegužės 18 d. Alytaus pataisos namų atvirojoje kolonijoje skaičiuotės metu buvo nustatyta, kad A. Burakas savavališkai pasišalinęs iš pataisos įstaigos.

A. Burako buvo intensyviai ieškoma nuo pirmadienio. Kalėjimų departamentas dėkoja Lietuvos kriminalinės policijos biurui už pagalbą ieškant pasišalinusio nuteistojo, kuris, šiemet antrą kartą piktnaudžiauja atvirojoje kolonijoje suteiktomis bausmės atlikimo sąlygomis.

Pagal teisinį reglamentavimą, atvirosiose kolonijose bausmę atliekantys nuteistieji turi teisę išeiti iš įstaigos, pavyzdžiui, vykti apsipirkti, dirbti, mokytis, gydytis, ieškoti darbo, matytis su artimaisiais, naudotis telefono ryšiu. Nuteistieji atvirosiose kolonijose nėra saugomi įstaigos apsaugos ar stebimi visą parą, o tik prižiūrimi. Kalėjimų departamentas yra pateikęs siūlymus dėl rizikų mažinimo atvirosiose kolonijose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)