Gegužės 19 d. Vilniuje, Švitrigailos ir Kauno g. sankryžoje, policija patikrinimui sustabdė automobilį, kuriuo vyko keturi asmenys. Pareigūnai turėjo duomenų, kad jie gali turėti narkotinių medžiagų, todėl staigiai privažiavo prie galimų įtariamųjų automobilio ir sulaikė dvi moteris (gimusias 1996 m. ir 1975 m.) ir du vyrus (gimusius 1971 m. ir 1973 m.). Pastarieji buvo paguldyti ant žemės ir, panaudojus spec. priemones, surakinti antrankiais.

Apžiūrėjus asmenis, buvo rasta galimai narkotinės medžiagos, išlankstomi peiliai, mobiliojo ryšio telefonai ir grynieji pinigai. Atliekant sulaikytųjų kratas, paaiškėjo, kad viena moteris pasirinko neįprastą slėptuvę narkotinėms medžiagoms slėpti – moterišką apatinį trikotažą, praneša Vilniaus policija.

Pareigūnams užėjus į galimų platintojų namus atlikti neatidėliotiną kratą, juose buvo du suaugę asmenys bei jų keturi mažamečiai vaikai, vienas jų ‒ kūdikis. Iškvietus Valstybės vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos darbuotojus, vaikai buvo laikinai perduoti artimiesiems. Kratos metu buvo rasta galimai narkotinės medžiagos, priemonės joms fasuoti bei dozuoti, elektroninės svarstyklės, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.

Narkotikų platintojai, pasirinkdami neįprastas narkotinių medžiagų slėptuves, visiškai nesirūpino vaikų saugumu. Viena iš pasirinktų slėptuvių ‒ plastikinis saldainio „Kinder Surprise“ indelis, vaikams žinomas kaip mažų žaisliukų konteineriukas. Vaikams radus tokį „žaisliuką“, jų sveikatai ar net gyvybei grėstų realus pavojus.

Atliekant procesinius veiksmus galimų platintojų namuose, netikėtai paspirtuku atvyko dar vienas „senas klientas“. Pareigūnams, kurių asmuo iš pradžių neidentifikavo, paklausus, kokiu tikslu jis atvyko, pastarasis prisipažino, kad yra skolingas galimiems platintojams pinigų. Atvykėlis net neįtarė, kad atvyko į namą, pilną pareigūnų. Policijos pareigūnai įtarė, kad pastarasis gali turėti draudžiamų daiktų, ir neklydo – atvykėlio kuprinėje rasta galimai narkotinės medžiagos.

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d., 260 str. 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)