Dar 2020 m. Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai atkreipė dėmesį, kad, prisidengus „Mikrovisata“ vardu, buvo vykdomi telefoniniai sukčiavimai ‒ atsitiktine tvarka gyventojams masiškai buvo siunčiami melagingi SMS pranešimai apie neva laimėtus loterijoje prizus, apgaule išviliojant pinigus.

Policijos pareigūnams išanalizavus ankstesnę turimą nusikalstamų veikų informaciją bei nuolatos gaunamą naują, vykdant kitas neviešo pobūdžio priemones, pavyko nustatyti sukčiavimus vykdantį asmenį, kuris, kaip įprasta, sukčiavimas vykdė ne iš įkalinimo įstaigos, o būdamas laisvėje.

Š. m. sausio mėn. kriminalistams surinkus pakankamai įrodymų, pagrindžiančių šio asmens kaltę, taip pat nustačius visą sukčiavimų mechanizmą, t. y. kitus įtariamuosius, nusikalstamu būdu įgytų piniginių lėšų realizavimo schemą ir kitas aplinkybes, įtariamasis buvo sulaikytas. Kratos metu jo namuose buvo rasta mobiliojo ryšio telefonai, SIM kortelės ir kiti tyrimui reikšmingi daiktai. Įtariamajam skirta griežčiausia kardomoji priemonė ‒ suėmimas.

Nors įtariamasis neprisipažino dėl jam pareikštų įtarimų, kriminalistai išsamiai išanalizavo visus per dvejus metus galimai įvykdytus įtariamojo sukčiavimus, ikiteisminio tyrimo metu surinko pakankamai duomenų, pagrindžiančių jo kaltę, ir š. m. gegužę 30 epizodų bylą perdavė į teismą. Anksčiau teistas įtariamasis iki šiol yra suimtas.

Ikiteisminį tyrimą organizavo, kontroliavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaiko Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 3-iasis skyrius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją