Šeštadienį, 21.31 val., buvo gautas pranešimas apie gaisrą Vilniuje, Parko gatvėje. Daugiabučio namo pirmajame aukšte pro buto langus veržėsi dūmai. Ugniagesiai, išlaužę duris, viduje rado du žmones ir išnešė juos į lauką. Greitosios pagalbos medikai apžiūrėjo vyrą ir moterį, tačiau pagalbos jiems neprireikė. Kambaryje ant lovos degė vatinė antklodė. Iš dviejų laiptinių į kiemą buvo išvesta apie 30 žmonių.

Penktadienį, 13.13 val., gaisras kilo Vilniuje, Architektų gatvėje. Daugiabučio laiptinėje tvyrojo daug dūmų, o keturių kambarių bute degė lova ir patalynė. Į lauką ugniagesiai saugiai išvedė 10 namo gyventojų. Gaisro metu smarkiai apdegė kambarys ir jame buvę baldai, aprūko kitos patalpos. Bute autonominio dūmų detektoriaus nebuvo.

Penktadienį, 1 val. nakties, Kaune, Vandžiogalos plente, liepsnojo UAB „Ekonovus“ angaras. Gaisro metu smarkiai apdegė jame sandėliuotos rūšiuojamos atliekos, termiškai buvo paveiktos pastato konstrukcijos. Ugniagesiai šį gaisrą gesino beveik 11 valandų. Į gaisravietę buvo atvykę ir aplinkos apsaugos darbuotojai.

Sekmadienį, 1.28 val. nakties, Panevėžio rajone, Raguvos miestelyje, atvira liepsna degė gyvenamojo namo vidus.

Apie 14 val. didelis gaisras kilo Šiaulių rajone, Vijolių kaime. Atvykus ugniagesiams, degė gyvulių fermos stogas ir palėpėje sukrauti 300 šieno rulonų. Nuo degančio pastato buvo užsidegęs priblokuoto gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu sudegė dalis gyvenamojo namo stogo, fermos stogas ir antrasis aukštas, dalis šieno. Kita dalis šieno buvo perkasta ir perpilta vandeniu. Iš degančios fermos išvesta 50 galvijų ir 2 šunys, 2 ėriukai sudegė. Ugniagesiai nuo liepsnų apsaugojo šalia namo stovėjusius 3 traktorius ir lengvąjį automobilį.

Apie 17 val. Rasinių rajone, Šiluvos seniūnijoje, Žaiginio miestelyje, liepsnojo gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu namas sudegė. Dūmų detektorius name buvo.

18.23 val. gyvenamasis namas atvira liepsna degė Molėtų rajone, Balninkų seniūnijoje, Dapkūniškių kaime. Gaisro metu sudegė namo stogas, pradegė perdanga, išdegė 30 kv. m gyvenamojo ploto, sudegė dalis namų apyvokos daiktų. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Penktadienį, 11.40 val., buvo gautas pranešimas, kad Radviliškio rajone, Laisvės alėjoje, užsitrenkus automobilio durims, viduje liko 2 metų vaikas. Atvykę ugniagesiai atidarė automobilio dureles ir perdavė vaiką mamai.

Šeštadienį vakare ugniagesiams pranešta, kad Vilniuje, Taikos gatvėje, tarp gyvenamųjų namų, 15 cm tarpe, užstrigo katinas. Ugniagesiai gyvūnėlį ištraukė ir perdavė savininkei.

Sekmadienį gautas pranešimas, kad Ukmergėje, Gruodžio 17-osios gatvėje, į kanalizacijos vamzdį įkrito ančiukas. Atvykę ugniagesiai iš vamzdžio ištraukė 5 ančiukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)