Pirmąjį vagoną Kenos geležinkelio posto pareigūnai patikrino dar praėjusią savaitę, gegužės 6 d. vakare. Atvėrus ir apžiūrėjus vagoną, kuriuo į Lietuvą vežtas apie 50 tonų medžio pjuvenų granulių krovinys, jame rastos ir dėžės su cigaretėmis. MKT pranešė, kad nelegalių rūkalų nebandyta kaip nors ypatingai maskuoti – dėžės su cigaretėmis buvo tiesiog sumestos ant maišų su medžio granulėmis. Iš viso vagone rasta 30 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“.

Antras medžio granulių–cigarečių krovinys sulaikytas gegužės 10 d., Kenos geležinkelio posto pareigūnams patikrinus vagoną su identišku – 50 tonų medžio granulių kroviniu.

Ant maišų su granulėmis ir vėl buvo aptiktos sumestos dėžės su cigarečių kontrabanda – šįsyk rasta 35 000 pakelių rūkalų „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl abiejų kontrabandos atvejų MKT Vilniaus skyriuje pradėti ikiteisminiai tyrimai, kuriems vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Iš viso buvo sulaikyta 65 000 pakelių rūkalų, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – beveik 230 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)