Gegužės 7 d. į Vilniaus apskr. vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi AB „Lidl Lietuva“ atstovai, kad bendrovės vardu kuriamos vis naujos netikros paskyros socialiniame tinkle „Facebook“ ir kviečiama dalyvauti „žaidimuose“, kuriuose neva galima laimėti piniginius prizus nuo 1 000 iki 5 000 eurų.

Kiekvienas skaitytojas, pakomentavęs žaidimą, sulaukia asmeninės žinutės, kad laimėjo, o norėdamas atsiimti laimėjimą, turi užregistruoti savo duomenis paspaudus nurodomą nuorodą, taip pat žaidimu pasidalinti kitose 5-6 „Facebook“ grupėse. Informuojama, kad laimėjimas bus pervestas į debeto ar kredito kortelę. Kitame žingsnyje galimai prašoma nurodyti ir banko mokėjimo kortelės duomenis.

Policija įspėja – būkite atidūs ir nedalyvaukite jokiuose žaidimuose, kurie organizuojami prieš kelias valandas sukurtose socialinių tinklų paskyrose. Nesidalinkite nuorodomis su kitais kontaktiniais asmenimis. Visuomet tikrinkite informaciją apie vykstančius žaidimus oficialiuose informacijos kanaluose ‒ „interneto svetainėje ir socialinių tinklų „Facebook“ ar „Instagram“ paskyrose. Jokiu būdu nenurodykite savo asmens duomenų, ypatingai banko sąskaitų ir mokėjimo kortelių numerių.

Visuomet reikėtų naudotis „Google“ paieška – joje suvedus įmonės ar prekės ženklo pavadinimą, susirasti oficialią svetainę ir žvilgtelėti, ar įmonė turi socialinio tinklo paskyrą ir ar ji sutampa su ta, kuri sukėlė įtarimų. Kiekvienąkart atpažinus fiktyvią paskyrą, praneškite apie ją socialiniams tinklams.

Vilniaus rajono policijos komisariatas tikslina šio įvykio aplinkybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)