Siuntos važtaraštyje buvo nurodyta, kad gabenami 32 kg metalinių dangtelių pavyzdžių. Kauno oro uosto posto pareigūnai, patikrinę siuntą, rado saugos oro pagalves su BMW ženklo logotipu. Įtarus, kad saugos oro pagalvės gali būti pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, prekės sulaikytos, atliekamas tyrimas, praneša Kauno teritorinė muitinė.

Specialistų teigimu, pasitaiko atvejų, kai neoriginalios oro pagalvės dedamos į įvairių populiarių markių automobilius. Manoma, kad šiomis detalėmis keičiamos suveikusios daužtų automobilių oro pagalvės.

Vienas iš svarbiausių Lietuvos muitinės tikslų kovojant su intelektinės nuosavybės teisių pažeidimais – apsaugoti teisėtus prekės ženklo savininkus, atkreipti visuomenės dėmesį, kokią žalą tokie pažeidimai daro sąžiningam verslui bei vartotojui, valstybės biudžetui. Be to, intelektinės nuosavybės teisės pažeidimai iškreipia konkurenciją: sąžiningus, teisės besilaikančius gamintojus ir prekybininkus pastato į nelygiavertę poziciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)