MKT pranešė, kad medžio plokščių krovinį vežęs vilkikas muitinės pareigūnų buvo nukreiptas patikrinimui, bet iki vietos taip ir neatvažiavo. Pareigūnai mašiną netrukus surado posto teritorijoje – vairuotojas paspruko, palikęs užvedimo spynelėje raktus. Vilkike, preliminariais duomenimis, rasta apie 350 tūkst. pakelių cigarečių kontrabandos.

Balandžio 29 d., apie 14 val., vilkiku „Iveco“ į Medininkų kelio postą atvažiavęs Baltarusijos pilietis deklaravo gabenantis medžio plokščių krovinį. Kadangi tokiuose kroviniuose dažnai aptinkama kontrabanda, muitinės pareigūnai nusprendė mašiną detaliai patikrinti. Bet nors vilkikas ir buvo nukreiptas į patikrinimo vietą, iki jos taip ir neprivažiavo.

Muitinės pareigūnai netrukus jį aptiko posto teritorijoje, paliktą, net su rakteliais spynoje. Vairuotojas, matyt baimindamasis būsimo patikrinimo, tiesiog pabėgo. Tiesa, prieš tai jis buvo spėjęs pakeisti transporto priemonės valstybinius numerius, ko gero tikėdamasis apgauti muitinės pareigūnus (tačiau galiausiai nusprendė nerizikuoti).

Pernai MKT pareigūnai Raigardo kelio poste buvo atskleidę schemą, kai, sukeičiant mašinų valstybinius numerius ir dokumentus, į Lietuvą nepatikrinti įvažiuodavo kontrabandos pilni vilkikai.

Kontrabandos buvo pilnas ir šis vilkikas – nors tikslus sulaikytų cigarečių kiekis dar nežinomas, preliminariais duomenimis rasta ne mažiau nei 350 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, kurių vertė su mokesčiais – 980 tūkst. eurų.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)