Penktadienį nuo pat ryto pareigūnai jau gaudė pavojų sau ir kitiems keliančius vairuotojus. Pirmoji įkliuvo moteris, kuri įtarimų sukėlė važiuodama autostrada.

Balandžio 30 d. 9 val. Elektrėnų savivaldybėje, Gilučių seniūnijoje, kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 40,2 km, neblaivi (2,24 prom.) moteris (gimusi 1980 m.) vairavo automobilį „Toyota Yaris“.

Popietę, apie 16.20 val. Panevėžio rajone, Moceikų kaime, neblaivus (2,12 prom.), neįgijęs teisės vairuoti vyras (gim. 1989 m.) vairavo automobilį „Audi“ ir padarė eismo įvykį iš kurio pasišalino. Įtariamasis sulaikytas.

Kėdainių rajono policija girtą vairuotoją sulaikė 18.25 val. Kėbonių kaime, automobilį „VW Passat“ vairavo neblaivus vyras (gim. 1976 m.). Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,55 prom.

Apie 21.05 val. Lazdijų rajone buvo sulaikytas neblaivus vyras, gimęs 1970 m., kuris vairavo transporto priemonę. Vairuotojas uždarytas į Alytaus AVPK ilgalaikio sulaikymo patalpą.

O štai Kaune žmonės apie 15 minučių stebėjo ir policijai pasakojo apie girto vairuotojo viražus ir pamatė, kaip jis spruko sužalojęs moterį. 21.30 val. iki 21.45 val. Kaune, R. Kalantos g., automobilis „VW Golf“, vairuojamas moters (gim. 1998 m.) automobilių stovėjimo aikštelėje apgadino automobilį „Audi“ bei kliudė pėsčiąją (gim. 1990 m.) ir pasišalino. Vairuotoja netrukus surasta, jai nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,04 prom.

23.45 val. Panevėžio rajone, Bernatonių kaime, įkliuvo neblaivus (1,54 prom.) vyras (gim. 1995 m.), kuris vairavo automobilį „Volkswagen“.
Mažeikių policija Žemaitijos ir Skuodo gatvių sankryžoje sulaikė teisės vairuoti nė neturinti vyrą.

Neblaivus (1,64 prom.) vyras, gim. 1970 m., neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonių kai ši jam yra atimta, vairavo automobilį „Ford Focus“. Jis pastebėtas jau po vidurnakčio, 00.41 val. Automobilis nuvežtas į saugomą aikštelę. Įtariamasis nesulaikytas, jis įpareigotas atvykti į policijos įstaigą.

Naktį darbo turėjo ir Šiaulių rajono pareigūnai. Šiauliuose, Šalia Ežero ir Tilvikų gatvių apie 02.27 val. sulaikytas neblaivus (1,74 prom.) vyras, gim. 1964 m., kuris vairavo automobilį „Peugeot 3008“. Automobilis nuvežtas į saugomą aikštelę. Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į Šiaulių AVPK areštinę.

Akmenės III kaime 04.35 val. neblaivus (1,81 prom.) vyras, gim. 1986 m., vairuodamas automobilį „Audi A6“, jo nesuvaldė, nepasirinko saugaus greičio ir nuvažiavo nuo kelio. Vairuotojas nenukentėjo, automobilis bei kelio elementai neapgadinti. Automobilis nuvežtas į saugomą aikštelę. Įtariamasis nesulaikytas, jis įpareigotas atvykti į policijos įstaigą.

Dėl visų įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 281-1 str. 1 d. (Tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)