Šioje byloje I. U. kaltinama tuo, kad 2019-03-24, apie 18 val., Taikos prospekte, ties Kairių gatve, Klaipėdoje, vairuodama automobilį „BMW 530D“, elgdamasi neatsargiai, nesuvaldė vairuojamo automobilio, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė. Eismo įvykio metu žuvo automobilio keleivis, pranešė teismas.

Nors dėl pandemijos baudžiamosios bylos nagrinėjimas užsitęsė, tačiau pradėjus aktyviai vakcinuoti teismo darbuotojus, posėdis, atsižvelgiant į posėdyje dalyvaujančių asmenų skaičių, surengtas įprastu būdu – visiems proceso dalyviams susirinkus į teismo posėdžių salę.

Teismo posėdyje buvo apklaustas teismo psichiatras ekspertas Darius Tamašauskas, kuriam teko atsakyti į keliamus klausimus dėl I. U. psichinės būklės iškart po avarijos.

Byloje teismas siekia išsiaiškinti, kokia buvo I. U. psichinė būklė dėl avarijos metu patirtų rimtų traumų, bei psichinės būklės įtaką tolesniems I. U. veiksmams, t. y. sprendimui pasišalinti iš eismo įvykio vietos.

Kadangi ekspertas, neturėdamas išsamių duomenų apie įvykio aplinkybes, negalėjo atsakyti į teismo užduotus klausimus apie I. U patirtų sužalojimų ir atliktų veiksmų ryšį, Teismas, proceso dalyvių prašymu, artimiausiu metu spręs klausimą dėl ekspertizės skyrimo I. U.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)