Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai, tikrindami informaciją dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo, vykdė tarnybą Druskininkų savivaldybėje esančiame Krivonių miške. Ši vieta yra pasienio ruože, apie 2 kilometrus nuo valstybės sienos su Baltarusija.

Čia paryčiais pasieniečiai pastebėjo tris vyrus, iš kurių du nešė ryšulius. Du iš trijulės buvo sulaikyti vietoje, o vienas nepakluso pasieniečių komandai sustoti, metė ryšulį ir pasinaudodamas tamsa spruko į miško tankmę. Jo asmenybė nustatinėjama, antradienį tebevyko paieška.

Sulaikytieji yra 24-erių ir 35-erių druskininkiečiai. Jaunesnis iš jų pasienio ruože neturėjo privalomų asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Taip pat paaiškėjo, kad jo ieškojo Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba – vyras vengė atlikti karo prievolę.

Patikrinę ryšulius pasieniečiai juose aptiko 4 000 pakelių cigarečių „Minsk Supers Slims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Karo prievolę atlikti vengiančiam druskininkiečiui įteiktas šaukimas atvykti į Karo prievolės ir komplektavimo tarnybą. Taip pat administracine tvarka už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą, t. y. buvimą pasienio ruože be dokumentų, pasieniečiai jam skyrė įspėjimą.

Po apklausų abu druskininkiečiai buvo paleisti jiems skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)