Teismas pranešė, kad A. B. būdamas nuteistas 10 mėnesių 20 dienų terminuoto laisvės atėmimo bausme, 2020 m. lapkričio 13 d., apie 18.30 val., perlipęs per Pravieniškių pataisos namų - atvirosios kolonijos tvorą, pabėgo iš pataisos įstaigos.

A. B. kaltu prisipažino visiškai. Teismui paaiškino, kad nusprendė pabėgti iš pataisos namų ir taip atkreipti dėmesį į savo problemas. Prieš vakarinį patikrinimą perlipo per tvorą ir nuėjo link autostrados. Po to susistabdęs automobilį nuvyko į Kauno miestą.

„Būdamas Kauno mieste iš parduotuvės „IKI“ pavogė 5 ar 6 akinius. Vėliau nuvyko į Šilainių mikrorajoną, kur gyvena jo dėdė. Dėdės namuose nerado ir visą naktį praleido namo laiptinėje.“ – teigiama teismo nuosprendyje.

Skirdamas bausmę A. B., teismas atsižvelgė į tai, kad jis anksčiau teistas 12 kartų, nusikalto atlikdamas bausmę įkalinimo įstaigoje, bausmės atlikimo metu iki naujos nusikalstamos veikos padarymo drausmine tvarka nebaustas, neskatintas, pataisos įstaigos charakterizuojamas neigiamai.

Teismas A. B. skyrė 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Pažymėtina, kad A. B. naują nusikaltimą padarė ankstesniu nuosprendžiu jam paskirtos laisvės atėmimo bausmės atlikimo metu. 2020 m. rugsėjo 18 d. nuosprendis, pagal kurį nuteistasis atlikinėjo laisvės atėmimo bausmę yra subendrintas su bausmėmis, paskirtomis 2020 m. gruodžio 11 d. nuosprendžiu ir 2020 m. gruodžio 21 d. baudžiamuoju įsakymu.

„Todėl šiuo teismo nuosprendžiu paskirta bausmė nėra bendrinama su bausmėmis paskirtomis aukščiau paminėtu teismo nuosprendžiu ir teismo baudžiamuoju įsakymu, nes nuosprendžiui įsiteisėjus paskirtos bausmės A. B. bus subendrintos ir paskirta galutinė subendrinta bausmė vykdymo procese.“ - išaiškino teismas.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)