Baltarusijos piliečio vairuojamas vilkikas „Daf“ į Raigardo kelio postą atvažiavo ketvirtadienį, apie 12 val. dienos. Vairuotojas muitinės pareigūnams deklaravo, jog tranzitu per Lietuvą į Lenkiją veža medienos – apie 15 tonų šlifuotų medžio drožlių krovinį.

Žinodami, kad mediena yra viena dažniausių naudojamų priedangų kontrabandai gabenti, muitininkai nusprendė patikrinti krovinį.

Patyrusiems pareigūnams ilgai vargti nereikėjo – plyšiuose tarp plokščių netrukus buvo pastebėti cigarečių pakeliai. Paaiškėjo, kad plokštės tėra krovinio imitacija, jose, išpjovus ertmes, įrengtos „klasikinės“ kontrabandos slėptuvės, vadinamieji „karstai“.

Dėl sudėtingų krovos darbų kol kas sunku pasakyti tikslų sulaikytos kontrabandos kiekį, tačiau preliminariais duomenimis iš viso rasta mažiausiai 400 tūkst. pakelių rūkalų „Minsk“ ir „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 1 mln. 388 tūkst. eurų.

MKT pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. Vairuotojas buvo sulaikytas, o vėliau paleistas, skyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą, piniginį užstatą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)