Sekmadienį po vidurnakčio ties Šalčininkų rajono Norviliškių kaimu patruliavę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio pasienio užkardos pareigūnai pastebėjo dideliu greičiu važiuojantį automobilį „Audi A6 Avant“ lietuviškais registracijos numeriais. Mašinos vairuotojas tamsoje važiavo išjungtomis šviesomis Norviliškių kryptimi.

Pasieniečių ekipažas nusivijo įtartiną transporto priemonę. VSAT pareigūnams priartėjus „Audi A6 Avant“ vairuotojas, supratęs, jog bus stabdomas, staiga nusuko nuo asfalto į žvyrkelį ir toliau lėkė dideliu greičiu.

Netrukus vieno negyvenamojo namo kieme netoli Norviliškių pasieniečiai pamatė persekiotą automobilį ir iš jo iššokusią bei sprunkančią trijulę. Už 300 metrų vieną tamsoje bandžiusį pasislėpti vyrą prisivijo tarnybinis aštuonerių metų vokiečių aviganis Praidas. Pasieniečiai pažeidėją, kuris kelis kartus ignoravo jų reikalavimus sustoti, sulaikė. Paaiškėjo, kad tai yra 21-erių Šalčininkų rajono gyventojas.

VSAT pareigūnai apylinkėse surengė kitų dviejų bėglių paiešką. Maždaug už pusantro kilometro nuo likimo valiai palikto automobilio pasieniečiai užklupo ir sulaikė griovyje netoli Daulėnų kaimo besislepiančius du vyrus. Paaiškėjo, kad tai yra 26-erių ir 31-erių taip pat Šalčininkų rajono gyventojai.

Automobilyje „Audi A6 Avant“ VSAT pareigūnai rado 32 dėžes, kuriose buvo 16 000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Lietuvoje tokio krovinio vertė su visais mokesčiais yra apie 59 tūkst. eurų.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.
Po apklausų Šalčininkų rajono gyventojai buvo paleisti skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

Cigaretės ir „Audi A6 Avant“ saugomi G. Žagunio pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)