Praėjusį sekmadienį, maždaug 5 val., į Šalčininkų kelio postą vilkiku „Daf“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis deklaravo tranzitu per Lietuvą į Lenkiją vežantis kartono krovinį.

Tačiau mašiną apžiūrėjusiems muitinės pareigūnams kilo įtarimų: kartonas puspriekabėje buvo sukrautas gana netvarkingai. Patikrinus vilkiką detaliau, rentgeno kontrolės sistema, paaiškėjo, kad oficialus krovinys tebuvo imitacija: kartono viduje išpjautos tuščios ertmės, į kurias sukrautos cigaretės, praneša MKT.

Preliminariais duomenimis šitokiu būdu mėginta įvežti apie 308 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“ kontrabandos. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 1 mln. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas, vėliau, skyrus kardomąsias priemones – piniginį užstatą, dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti, jis buvo paleistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)