Vėlų penktadienio vakarą, apie 22.35 val., Kaune, T. Masiulio g., užfiksuotas itin greitį viršijęs automobilis „Audi“, kuris vietoje nustatytų 50 km/val., miesto gatvėmis skriejo net 132 km/val. greičiu. Vairuotojui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu.

Savaitgalį, balandžio 10-11 d., Kauno mieste ir rajone, taip pat Jonavos rajone buvo vykdoma papildoma policinė priemonė, skirta neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų kontrolę bei kitiems teisėtvarkos pažeidimams išaiškinti.

Per abi dienas Kelių patrulių kuopos pareigūnai patikrino daugiau kaip 1 tūkst. transporto priemonių, nustatyti 3 neblaivūs vairuotojai. Vienas jų – automobilio „Audi A6“ vairuotojas, patikrinimui sustabdytas Jonavoje, Lietavos g. Vyras prisipažino šeštadienio rytą prie automobilio vairo sėdęs neblaivus, nors iš vakaro buvo vartojęs alkoholio. Jam alkoholio matuokliu nustatytas vidutinis girtumas – 1,62 prom. ir tai yra didžiausias nustatytas neblaivumo laipsnis automobilio vairuotojui per visą savaitę.

Likusiems dviems vairuotojams nustatytas lengvas girtumas (0,99 prom. ir 0,58 prom.). Toliau tęsiant patikrinimus, sekmadienį, apie 19.15 val., Kauno r., Ilgakiemio k., buvo sustabdytas ir neblaivus dviratininkas (gim. 1969 m.). Kauno rajono gyventojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,25 prom. ir surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Taip pat nustatytas vienas beteisis vairuotojas, fiksuota keletas kitų pavienių KET pažeidimų.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė 13 neblaivių vairuotojų ir 3 dviratininkus. Dar 14 asmenų vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 4 eismo dalyviai (pernai iki balandžio mėnesio pabaigos – 6), dar 104 sužeisti (pernai – 168). Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)