Policija praneša, kad pirmasis penktadienį girtas vairuotojas įkliuvo Širvintų rajone. Balandžio 9 d. apie 14.20 val., kelyje A2 sustabdytas automobilis „Opel Zafira“. Jo vairuotojui (g. 1966 m.) nustatytas 2.82 prom. girtumas.

Apie 17.15 val. Klaipėdos rajone, Gargžduose, Vingio gatvėje, automobilio „Renault Megane“ vairuotojui gimusiam 1976 m. nustatytas 1,72 prom. girtumas.

Vos kelių minučių skirtumu dar su girti vairuotojai įkliuvo Elektrėnų savivaldybėje ir Kauno rajone. Vienas jų – į avariją patekęs užsienietis.

Balandžio 9 d., apie 17.40 val., Elektrėnų sav., Kloninių Mijaugonių kaime, Pylimų gatvėje, nuo kelio nuvažiavo vilkikas „Scania“ su autocisterna, vairuotojas (Estijos pilietis gim. 1954 m.), nuo kurio sklido alkoholio kvapas, dėl savo būklės nesugebėjo įpūsti į alkoholio kiekio matuoklį, dėl asmens girtumo paimtas kraujo tyrimas.

Balandžio 9 d. apie 17.45 val. Kauno r., Biruliškių k., automobilį „Opel“ vairavo neblaivus vyras (gim. 1970 m.). Vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,93 prom.

Balandžio 9 d. apie 21.15 val. Kaune, Kalvarijos g., automobilį „Chrysler“ vairavo neblaivus vyras (gim. 1970 m.). Vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,01 prom.

Šiaulių rajone pareigūnai girtą vairuotoją pričiupo jau šeštadienio naktį 01.00 val. Aukštelkės kaime esančioje Poilsio gatvėje buvo sulaikytas neblaivus (2,19 prom.) vyras, gim. 1966 m., kuris vairavo automobilį „Peugeot 407“.

Vairuotojas uždarytas į Šiaulių AVPK areštinę.

Dėl visų įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimas pagal LR BK 281(1 )str. 1 d. (Tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)