Į prokuratūrą dėl šmeižto buvę tarnybos pareigūnai kreipėsi pernai kovą. BNS žiniomis, tai – buvęs Vilniaus dalinio vadas pulkininkas Sandrius Survila ir buvęs Vidaus tarnybos II pulko vadas Stanislovas Stančikas.

Pareiškime jie teigė, kad 2019 metų sausį portale delfi.lt, o vėliau ir kitose visuomenės informavimo priemonėse buvo paskelbta tikrovės neatitinkanti, žeminanti ir pasitikėjimą pareiškėjais pakertanti informacija.

„Publikacijose buvo pateikiama tuomečio vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno informacija, kad ministerija gavo žinių iš Viešojo saugumo tarnybos, jog buvę šios tarnybos pareigūnai aptarinėja situaciją Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) ir jos įstaigose, kaip išprovokuoti nesutarimus tarp ministerijos, ministro ir tarnybų, grąžinti buvusių vadovų įtaką VRM sistemai bei destabilizuoti padėtį tarnybose“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Portalas delfi.lt tuomet rašė, kad gautoje informacijoje teigiama, jog S. Survila ir jo uošvis S. Stančikas periodiškai susitikinėja su VRM pareigūnais ir buvusiu ilgamečiu VST vadu Sergejumi Madalovu šiam priklausančiame viešbutyje „Įlanka“ Rumšiškėse ir Vilniuje.

Pernai spalio gale Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė, įvertinusi ikiteisminio tyrimo duomenis, priėmė sprendimą tyrimą nutraukti ir konstatavo, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Šį sprendimą S. Survila ir S. Stančikas apskundė, tačiau jų argumentus atmetė tiek aukštesnysis prokuroras, tiek Vilniaus apylinkės ir apygardos teismai.

Anot prokuratūros, galutinėje nutartyje Vilniaus apygardos teismas pažymėjo, kad buvę VST pareigūnai gali pasinaudoti civilinės teisės priemonėmis ir jomis reikalauti paskleistos informacijos paneigimo bei turtinės ar neturtinės žalos atlyginimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)