Už eismą draudžiančio ženklo nepaisymą, nepaklusimą pareigūnų reikalavimui sustoti, lengvą kelių policininko sužalojimą ir pasišalinimą iš įvykio vietos Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas R.Pavilionis yra nubaustas 3,5 tūkst. litų bauda.

Šią piniginę baudą sausį Seimo nariui skyrė Vilniaus kelių policija.

R.Pavilionis su tokiu policijos nutarimu nesutiko ir apskundė jį Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Tuo tarpu teismo posėdyje antradienį Seimo narys nepasirodė. Jis raštu pranešė, kad yra labai užsiėmęs - dalyvaus Seimo plenariniame posėdyje, Lietuvos mokslų akademijos renginiuose.

R.Pavilionis yra Lietuvos mokslų akademijos narys.

Pareiškėjas paprašė atidėti posėdį ir informavo, kad kovo 21-23 dienomis jis dalyvaus Briuselyje vyksiančiame Konvento dėl Europos Sąjungos (ES) ateities posėdžiuose, todėl ir šiomis dienomis teismo posėdyje dalyvauti negalėtų.

Teismas nusprendė, kad R.Pavilioniui turės klausimų ir posėdį atidėjo balandžio 11 dienai.

Seimo narys R.Pavilionis į incidentą su sostinės kelių policija įsivėlė praėjusių metų gegužės 28 dieną Vilniuje, Universiteto gatvėje.

Tada Vilniuje vyko NATO Parlamentinės Asamblėjos sesija, tad senamiestyje buvo apribotas eismas.

Eismą draudžiantys ženklai ir užtvara buvo pastatyta ir Universiteto gatvėje, nes netrukus iš Prezidentūros turėjo pajudėti sesijos dalyvių kolona.

R.Pavilionis nepaisė policininkų reikalavimo sustoti ir pro eismą draudžiantį ženklą važiavo gatve Universiteto link.

Seimo nario vairuojamas automobilis "Volkswagen Golf" kliudė vyresnįjį policininką Audrių Tomkevičių. Pareigūnui buvo sumušta koja, teko kviesti greitąją pagalbą.

Politikas šį incidentą yra pavadinęs prasimanymu, neigė savo kaltę ir net aiškino, jog yra sekamas.