Kaip pasakojo su „Kas vyksta Kaune“ susisiekęs skaitytojas, didelės policijos ir greitosios medicinos pagalbos pajėgos pastebėtos A1 magistralės atkarpoje tarp „Megos“ ir Giraitės, ties IX fortu.

Čia vyras teigė matęs daugybę policijos ir greitosios medicinos pagalbos ekipažų, taip pat stovėjo vilkikas, kuriame, skaitytojo žiniomis, galėjo būti rasti nelegalai.

Minėtoje magistralės vietoje esą zujo medikai su specialiomis apsauginėmis aprangomis, sutriko eismas.

Susisiekus su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtoju, šis portalo žurnalistams patvirtino, kad 15.43 val. gautas pranešimas apie sunkiasvorėje transporto priemonėje galimai vežamus nelegalius migrantus.

Patikrinę nurodytą vilkiką, pareigūnai iš tiesų rado nelegalų iš kitos valstybės. Daugiau informacijos apie įvykį kol kas nepateikiama.

Papildyta 18.55 val.

„Kas vyksta Kaune“ fotografo nuotraukose matyti, kad vilkikas ir priekaba registruoti Latvijoje, priekaba pažymėta tarptautinės krovinių pervežimo bendrovės „RIX Logistics“ ženklais.

Tarp nelegalų, portalo žiniomis, buvo vaikų, į įvykio vietą apie 19 val. atvyko vertėjas, kuris bendravo su policijos pareigūnais.

Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė patikslino, kad vilkiko puspriekabėje aptikti penki asmenys, kurių amžius ir pilietybės šiuo metu nustatinėjami.

Įtariama, kad minėti asmenys yra ne iš Europos Sąjungos valstybės. Priekaboje rasti žmonės perduoti Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams, kurie atliks tyrimą dėl neteisėto sienos kirtimo ir spręs dėl užsieniečių deportacijos.

Daugiau skaitykite čia.