Kalėjimų departamentas praneša, kad pareigūnai iškvietė nuteistąjį, kurio vardu buvo adresuotas laiškas ir jo akivaizdoje atplėšė voką, kuriame rado 10 popieriaus lapų su atspausdintu tekstu, galimai supurkštų narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Dėl įvykio Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas, pagal LR BK 260 str. 1 d.

Į įkalinimo įstaigas ne pirmą kartą tokiu būdu siunčiamos uždraustos medžiagos. Tokio, kaip dabar sulaikytas, laiško vertė pataisos namuose - apie 5-6 tūkstančiai eurų.

Siuntėjai gudrauja psichotropinėmis medžiagomis impregnuodami lapus su teisine informacija ir siųsdami juos žinomų juridinių kompanijų vokuose. Deja, sulaikytam laiškui tokia maskuotė nepadėjo – jo turinys dabar bus tiriamas laboratorijose.

Ankstesni tyrimų atvejai parodė, kad dažniausiai nustatoma įmirkymas sintetiniais kanabinoidais. Įkalinimo įstaigose jie vadinami „Kobra“ arba „Spice“.

Jeigu nuteistiesiems pavyksta tokius siuntinius gauti – įmirkyti lapai sukarpomi mažyčiais gabaliukais iki pusės centimetro – tokios dozės vartojamos dažniausiai rūkant. Deja, tokių medžiagų, kuriomis impregnuojamas popierius, poveikis labai žalingas jas vartojančių sveikatai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)