Policijos pareigūnai informuoja, kad kovo 20 d. apie 12 val. 15 min. Šakiuose Gimnazijos g. asmuo (gim. 1972 m.) vairavo automobilį „Mercedes-Benz“ būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, jam nustatytas 2,12 prom. girtumas. Automobilis nuvežtas į saugojimo aikštelę.

Apie 13 val. 10 min. Trakų r. sav., Trakuose, Vytauto g., vyras (g. 1977 m.), vairavo automobilį „Volkswagen Golf“, būdamas neblaivus nuo alkoholio. Vyrui nustatytas 2,28 prom. girtumas.

Apie 13 val. 46 min. Marijampolėje V. Kudirkos g. pastebėtas stovintis automobilis „Mitsubishi“, kurio kėbulas buvo defektuotas. Automobilį galimai buvo vairavęs asmuo (gim. 2001 m.), kuriam nustatytas 1,73 prom. girtumas. Automobilis perduotas saugoti į aikštelę.

Apie 14.50 val. kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, kryptimi link Kauno, automobilis „Audi A6“, vairuojamas neblaivaus, teisės vairuoti neturinčio vyro (gim. 1986 m.), nuvažiavo nuo kelio ir apgadino kelio atitvarą. Vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,77 prom.

Apie 17.05 val. Kaune, Taikos pr., motociklas „Suzuki GSX 600F“, vairuojamas neblaivaus vyro (gim. 1987 m.), atsitrenkė į kelio bortelį ir slydo. Vairuotojas dėl patirtų sužalojimų pristatytas į gydymo įstaigą. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,52 prom.

Apie apie 19 val. 30 min., Vilniuje, Erfurto g. - Žėručio g. sankryžoje, vyras (g. 1992 m.), vairavo automobilį „Audi“, būdamas neblaivus. Vairuotojui nustatytas 2,27 prom. girtumas.

Apie 20 val. Klaipėdos r. Veiviržėnuose, sustabdytas automobilis „Opel Signum“, kurį vairavusiam 1974 m.gim. vyrui nustatytas 2,02 prom. girtumas.

Dėl šių įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 281-1 str. 1 d. ( Tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)