Valstybinį kaltinimą teisme palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Inga Mačiulienė. Ikiteisminį tyrimą atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Bylos duomenimis, nuteistasis daugiau nei dvejus metus vertėsi naudotų automobilių prekyba, tačiau šios savo veiklos įteisinęs nebuvo. Vyras skelbimus apie parduodamus automobilius talpindavo į populiarų internetinį skelbimų portalą ir laikotarpiu nuo 2017 metų sausio iki 2019 metų rugsėjo pardavė ne mažiau kaip 12 įvairių gamintojų automobilių. Šešėlyje veikęs prekeivis už parduotas transporto priemones gavo daugiau nei 61 tūkst. eurų pajamų.

Taip pat nustatyta, kad tauragiškis klastojo dokumentus. Nuteistasis kito asmens vardu apdraudė du jam priklausančius automobilius. Išsiaiškinta, kad draudimo paslaugas teikiančios įmonės darbuotojui, jis pateikė kito asmens duomenis ir sudarė draudimo sutartis. Vyriškis, be kurio žinios jo vardu buvo sudarytos sutartys, apie jo asmens duomenų panaudojimą suprato tada, kai SMS žinute gavo informaciją apie pasibaigiantį transporto priemonės draudimą.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)