Ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Klaipėdos policijos pareigūnai, buvo pradėtas dar 2018 metų gegužę. Tyrimo duomenimis, kaltinamasis veikė organizuotoje grupuotėje, kuri kontrabanda iš Nyderlandų Karalystės į Lietuvą pargabeno labai didelį kiekį narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Bylos duomenimis, specialiai kvaišalams gabenti pritaikytu, jam priklausančiu mikroautobusu „Mercedes Benz“ į Lietuvą buvo įvežta bendrai daugiau nei 62 kilogramai kelių rūšių narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Policijos pareigūnų operacijos metu du kontrabandą gabenę asmenys ir juos Kaune pasitikęs dar vienas grupuotės narys buvo sulaikyti.

Tęsiant ikiteisminį tyrimą, buvo atlikta krata ir telšiškiui priklausančiame, Klaipėdoje esančiame garaže. Ten rasta dar daugiau nei 100 gramų psichotropinės medžiagos MDMA („Extazy“) ir nelegaliai laikomas šaunamasis ginklas.

Surinktų duomenų visuma atskleidė, kad iki kvaišalų kontrabandos iš Nyderlandų Karalystės pargabenimo į Lietuvą kaltinamasis kitu automobiliu išvyko į Suomiją, kur buvo sulaikytas su labai dideliu kiekiu psichotropinių tablečių. Ten jis buvo pripažintas kaltu ir nuteistas 5 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme.

Šių metų vasarį vyras buvo parvežtas iš Suomijos į Lietuvą ir bus teisiamas už 2018 metais galimai padarytus nusikaltimus. Šiuo metu jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Už labai sunkių nusikaltimų padarymą vyrui gresia iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

Kartu su kaltinamuoju organizuotoje grupėje veikę trys asmenys yra nuteisti anksčiau ir šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmes.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)