KPONTV ir Klaipėdos m. PK pareigūnams tęsiant tyrimą (apie jį skelbta 2020 m. rugsėjo mėn.) nustatyta, kad 26 metų įtariamasis klaipėdietis gali būti susijęs su bendrininku iš Prienų rajono.

2021 m. vasario mėn. Prienų rajone surengtos operacijos metu uostamiesčio KPONTV pareigūnai sulaikė anksčiau neteistą 27 metų vienoje iš Kauno rajono įmonių dirbantį vyrą.

Kartu su Alytaus apskrities VPK pareigūnais atlikus kratas pastarojo asmens gyvenamosiose vietose bei priklausiniuose Prienų rajone ir Birštone, rasti du pistoletai-kulkosvaidžiai, du pistoletai, du pneumatiniai ginklai, išardyto revolverio, kitų ginklų dalys, ugnies ir garso slopintuvas, šešios šovinių dėtuvės, daugiau nei 1 000 įvairaus kalibro šovinių, kastetas. Kratų metu rasti ginklai, jų dalys ir šoviniai perduoti tirti ekspertams, praneša Klaipėdos apskrities policija.

Įtariamajam ir kartu su juo gyvenančiam 60 metų tėvui anksčiau buvo išduoti leidimai laikyti pistoletus, lygiavamzdžius bei graižtvinius šautuvus. Šiuos teisėtai laikomus ginklus ir jiems skirtus šovinius teisėsaugininkai taip pat paėmė, įtardami, kad pastarieji buvo laikomi galimai pažeidžiant teisės aktuose nustatytus reikalavimus.

Be to, sulaikytojo ir jo tėvo gyvenamojo namo kieme bei patalpose aptikti, įtariama, neteisėtai laikomi tinklai ir galimai neteisėtai sumedžioti laukiniai gyvūnai, jų kailiai ir kūno dalys. Iškviesti aplinkosaugos specialistai nustatė galimus Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse numatytus pažeidimus. Pirminiais duomenimis, gamtai padaryta žala gali viršyti 47 tūkst. eurų.

Įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į Klaipėdos apskrities VPK areštinę. Jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau pakeista į intensyvią priežiūrą.

Sulaikytojo tėvas apklaustas specialiuoju liudytoju.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūra.

Už neteisėtą disponavimą ne mažiau kaip trimis šaunamaisiais ginklais arba dideliu kiekiu šaudmenų baudžiama laisvės atėmimu nuo 4 iki 8 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)