Sekmadienio pavakarę atlikus kratas Kaune, Žaliakalnyje, bei Kauno r., Karmėlavos sen., rasta ir tyrimui paimta kompiuterinė įranga, spausdintuvai, laminavimo aparatai, įvairūs dokumentų trafaretai, šablonai bei gydytojų ir gydymo įstaigų antspaudų klišės. Taip pat rasta jau paruoštų automobilių registracijos dokumentų (Lietuvos, JAV, Belgijos bei Prancūzijos), brandos atestatų, receptų vaistams ir kitų dokumentų šablonų, vairuotojo pažymėjimų, praneša Kauno apskrities policija.

Įtariama, kad įvairiausi dokumentai buvo ruošiami ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rinkai. Turimais duomenimis, suklastoti vairuotojo pažymėjimai juodojoje rinkoje kainuoti galėjo 150 eurų, automobilių registracijos dokumentai (priklausomai nuo to, kokios šalies) – nuo 60 iki 150 eurų.

Dėl įvairiausių dokumentų klastojimo Kauno mieste buvo sulaikyti 3 kauniečiai (du gim. 1965 m., dar vienas – gim. 1974 m.). Antradienį spręstas klausimas dėl kardomųjų priemonių jiems skyrimo. Vyrams paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 300 str. 2 d., dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu, bei 302-1 str. 2 d., dėl įrangos antspaudams, spaudams, dokumentams ar griežtos atskaitomybės blankams klastoti gaminimo, laikymo, gabenimo, siuntimo ar realizavimo. Vyrams gresia laisvės atėmimo bausmė iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)