Sausio mėnesį internete išplatintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Vilniuje, bute Architektų g., policijos patruliai tramdo girtą kompaniją, buvo sukėlęs nemažai triukšmo.

Pareigūnai į minėtą butą atvyko gavę kaimynų iškvietimą dėl triukšmo ir muštynių. Paaiškėjo, kad be viso kito, dar ir pažeidžiamos karantino taisyklės. Bute buvusi šešių agresyvių neblaivių asmenų kompanija pareiškė, kad švenčia draugo sugrįžimą iš „zonos“ (iš įkalinimo įstaigos).

Patruliams teko panaudoti jėgą: teleskopinę lazdą ir dujas.

Dėl šio įvykio kompanija kreipėsi į prokuratūrą. Tačiau prokurorai nustatė, kad policininkai elgėsi teisėtai: atlikus tyrimą, priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

Tarnybinį patikrinimą atlikę policijos Imuniteto tarnybos tyrėjai, nustatė, kad sulaikant asmenis, buvo padarytos tam tikros taktinės klaidos, už tai vienam iš reagavusių pareigūnų ‒ Vitalijui Vaitkevičiui (tai vienas populiariausių šalies policininkų) skirta tarnybinė nuobauda – pastaba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)