Tyrimo duomenimis, kėdainiškis, 2018-2020 metais apklausiamas kaip liudininkas, nuslėpė reikšmingas tiriamos avarijos aplinkybes ir liudijo buvusios kolegės, tuometinės policijos tyrėjos naudai. Tokiu būdu minėtasis asmuo siekė padėti pareigūnei išvengti gresiančios baudžiamosios atsakomybės už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi.

Bylos duomenimis, 2017 metų birželio mėnesį Kėdainių rajone, Dotnuvoje įvyko avarija, kurios metu susidūrė du lengvieji automobiliai ir buvo sužeista vieno jų vairuotoja. Į iškvietimą atvykusi tuometinė policijos tyrėja Rūta Stankutė suprato, kad avarijos kaltininkas yra jos kolega Lukas Tamošaitis - to paties policijos komisariato pareigūnas. Pabendravusi su juo pareigūnė leido jam pasišalinti iš įvykio vietos. Siekdama nuslėpti avarijos kaltininką, R. Stankutė netinkamai vykdė savo pareigas - nefiksavo liudininkų parodymų bei kitų svarbių įvykio detalių.

Nustatyta, kad tuo metu atsitiktinai pro įvykio vietą važiavęs į pensiją išėjęs policijos pareigūnas S. S. sustojo padėti kolegoms. Bylai dėl galimo tyrėjos R. Stankutė netinkamo tarnybinių pareigų atlikimo pasiekus teismą, apklausiamas kaip liudytojas, S. S. nuslėpė reikšmingas įvykio aplinkybes ir liudijo buvusios kolegės naudai.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)