Šis Šiaulių rajono gyventojas dirbti Šiaulių apskrities policijoje pradėjo prieš dešimtmetį, tačiau realiai tedirbo penkerius metus. 2015 metų gruodį jis išėjo vaiko priežiūros atostogų, kuriose yra iki šiol, nes, gimus antram vaikui, jis vėl pasinaudojo teise pratęsti atostogas, praneša Šiaulių apskrities policija.

Matyt, per atostogas vyras tiek atsipalaidavo, kad užmiršo, kaip įpareigoja policijos pareigūno vardas ir jį savo elgesiu pažemino.

Sulaikytasis tikrintis girtumą atsisakė. Girtumo patikros vengimas vairuotojo nuo atsakomybės negelbėja. Už patikrinimo vengimą yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Todėl vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl transporto priemonės vairavimo, esant apsvaigus nuo alkoholio.

Nors sulaikytasis ir buvo atostogose, tačiau nustatyta tvarka jo elgesį turi įvertinti Imuniteto ir vidaus tyrimų skyrius, kurio darbuotojai jau pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl galimo pareigūno vardo pažeminimo.

Pagal Vidaus tarnybos statutą, pareigūno vardo pažeminimas yra vienas iš atleidimo iš tarnybos pagrindų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)