Internete su neva trylikamete (pasak pareigūnų, iš pažiūros amžius neatitinka realybės) susipažinęs 22 metų jaunuolis paskyrė jai pasimatymą Karoliniškėse esančiame Pasakų parke. Bet į pasimatymą mergaitė atėjo su penkiais vaikinais (sprendžiant pagal pokalbio įrašą, susirašinėjimą su iškrypėliu buvo perėmęs vienas iš jaunuolių). Vaikinai jį sučiupo, pargriovė ant sniego: „Tuoj su policija pakalbėsim.“ Izoliacine juosta surišo rankas, užklijavo burną. Priminė jam, kas pedofilų laukia pataisos namuose, ir paskyrė „baudą“ – 2500 eurų.

Iš piniginės paėmęs asmens tapatybės kortelę vienas iš vaikinų pasakė: „Pasiskolinsim tavo dokumentėlį. Žinau, kur gyveni, su kuo bendrauji, viską apie tave dabar žinau. Jei po savaitės nebus pinigų, eisim į policiją. Nuo dešimties iki penkiolikos metų. Žinai, ką su tavim ten padarys?“

Sučiuptasis pradžioje teigė su mergaite ketinęs tik draugauti, bet priminus, kad yra išsaugotas jo susirašinėjimas su mažamete, prisipažino, jog norėjo sekso. Užpuolikai privertė jį bučiuoti mergaitės batus. Paskui pririšo prie medžio ir paliko. Po kiek laiko jaunuoliui pavyko išsilaisvinti.

Kai šio susidorojimo vaizdo įrašas išplito internete (filmavo patys užpuolikai), policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl savavaldžiavimo ir dokumento pagrobimo. Bet dabar padėtis jau kitokia: Delfi žiniomis, tyrimas perkvalifikuotas, dabar įtariamas turto prievartavimas ir dokumento pagrobimas.

Šiomis dienomis buvo sulaikyti šeši įtariamieji. Jie yra 15-17 metų amžiaus: mergina (gimusi 2005 m.) ir penki jaunuoliai (vienas gimęs 2005 m., keturi – 2003 m.). Kratų metu buvo rastas „Airsoft“ pistoletas. Pasak pareigūnų, nei įtariamieji, nei nukentėjusysis iki šiol reikalų su policija neturėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)