Praėjusią savaitę buvo išplatintas pranešimas apie vasario 20-osios ryte Raseinių rajone, Ylių kaime, rastą nužudytą taksi vairuotoją. Šiaulių pareigūnams per pusę paros pavyko nustatyti, sulaikyti ir į areštinę uždaryti nužudymu įtariamą asmenį - 28 metų Raseinių rajono, Ariogalos, gyventoją. Ne kartą už vagystes, plėšimus, sukčiavimą ir kitus nusikaltimus teistas vyras tik praėjusių metų rugsėjo pabaigoje buvo paleistas iš pataisos namų po paskutinės bausmės atlikimo už 2018 metais padarytus plėšimus.

Įtarus taksi vairuotojo nužudymu, jis vėl atsidūrė už grotų – teismas trims mėnesiams sankcionavo jo suėmimą, praneša Šiaulių apskrities policija.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad Ariogaloje gyvenusio taksisto nužudymas - ne vienintelė nauja šio vyro nusikalstama veika. Kovo 1-ąją jam pareikštas įtarimas dėl dar vieno nužudymo.

Sausio 29-ąją Šiaulių apskrities policijos pareigūnus pasiekė informacija apie sužalotą 42 metų Ariogalos gyventoją, kuris dėl patirtų traumų komos būsenos atsidūrė Kauno klinikose. Nereaguojantį į aplinką vyrą jo gyvenamojoje vietoje rado dažnai čia besilankantys jo pažįstami.

Kai vieną dieną jie šeimininką rado sukniubusį prie lovos ir nereaguojantį į aplinką, pamanė, kad miega. Kai vyro neprikėlė ir su vaistinėje nusipirktu amoniaku, nutarė iškviesti medikus. Šie vyrą apžiūrėjo, tačiau į ligoninę nevežė. Kai kitą dieną šeimininkas ir toliau nereagavo į pas jį atėjusius dažnus sugėrovus, šie vėl iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Šįkart vyras buvo išvežtas, bet jau ne į Raseinių ligoninę, o į Kauno klinikas. Jis buvo komos būsenos, jam diagnozuotas galvos sumušimas.

Šiaulių apskrities policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai dėl sunkaus kūno sužalojimo pradėjo ikiteisminį tyrimą, ėmėsi įtariamųjų paieškos. Kadangi pas sužalotąjį nuolat lankydavosi įvairūs stikliuko mėgėjai, tad ir įtariamųjų ratas buvo šie žmonės. Tarp jų buvo ir vėliau taksisto nužudymu įtartas Ariogalos gyventojas.

Kol kriminalistai dirbo, rinkdami informaciją ir tikrindami sužalotojo aplinkos alibi, 42 metų ariogališkis ligoninėje mirė. Ikiteisminį tyrimą kuruojanti Šiaulių apygardos prokuratūra nusikalstamą veiką dėl sunkaus kūno sužalojimo perkvalifikavo į nužudymą.

O kai dėl taksi vairuotojo nužudymo buvo sulaikytas 28 metų Ariogalos gyventojas, paaiškėjo, kad 42 metų nuo sužalojimų miręs vyras – taip pat jo darbas. Kivirčas tarp vyrų kilo eilinių išgertuvių metu. Dėl ko – neaišku, nes girti įprastai kivirčijasi dėl niekų. Kai šeimininkas pradėjo gąsdinti savo svečią susidorojimu, šis į darbą paleido kumščius. Smūgiai buvo lemtingi – nuo patirtų traumų šeimininkas neteko sąmonės, o vėliau - mirė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)