Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų pavasarį vienas kaltinamųjų paskambindavo nukentėjusiesiems į laidinį telefoną ir prisistatydavo policijos pareigūnu bei įtikindavo garbaus amžiaus asmenis, kad jų turimi pinigai yra padirbti.

Kitas kaltinamasis atvykdavo pas nukentėjusiuosius į namus ir, apsimetęs policijos ekspertu, paimdavo nukentėjusiųjų turimus pinigus tariamai ekspertizei atlikti. Iš nukentėjusiųjų išvilioti pinigai buvo perduodami bendrininkei, kuri, įtariama, pinigus perduodavo įkalinimo įstaigoje bausmę atliekančiam asmeniui. Tokiu būdu iš Kaune gyvenančių vienuolikos senyvo amžiaus nukentėjusiųjų buvo išviliota daugiau nei 6 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai, o jam vadovavo Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorė.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už sukčiavimą gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)