Policija pranešė, kad vasario 26 d. 13.28 val. Maudžiorų k., nežymėtu policijos automobiliu patruliuojančių Telšių apskrities Kelių policijos skyriaus pareigūnų dėmesį atkreipė akivaizdžiai neblaivūs asmenys, sėdantys į automobilį „Ford Mondeo“.

Jam pradėjus važiuoti pareigūnai privažiavo, įjungė švyturėlius ir patikrinimui norėjo susistabdyti šį kita kelio puse važiavusi automobilį. Tačiau automobilio vairuotojas pamatė, jog tai pareigūnai ir akistatos su jais nusprendė išvengti, nestojo, padidino greitį ir nuvažiavo į priekį.

Pareigūnai greitai reaguodami apsisuko, įjungę specialiuosius šviesos ir garso signalus iš karto ėmė vytis automobilį. Važiuodami iš paskos garsiakalbiu pareigūnai išreiškė aiškų reikalavimą sustoti į dešinę kelio pusę, tačiau vairuotojas to neišgirdo – teisėtų reikalavimų nevykdė bei juos ignoravo. Minėtas automobilio vairuotojas iš Telšių rajono, Gaulėnų kaimo išvažiavo į Kelmės rajone esantį Maudžiorų kaimą. Tuomet pasukęs to kaimo keliuku nuvažiavo link namo, kurio kieme ir sustojo.

Visgi kelias minutes trukusios gaudynės baigėsi. Policijos pareigūnų reikalavimo sustabdyti transporto priemonę nepaisė vyras, gimęs 1993 m. Paklaustas, kodėl policijos pareigūnams nestojo, jis atsakė, kad išsigando ir manė, jog jam pavyks išvengti gręsiančios atsakomybės.

Vėliau paaiškėjo, kad jis ne tik nepaisė reikalavimo sustoti, tačiau neturi įgijęs teisės vairuoti transporto priemonių bei buvo neblaivus. Jam nustatytas vidutinis – 1,59 promilės – girtumas.

Už tai, kad neturėdamas teisės vairavo automobilį ir nevykdė reikalavimo sustabdyti transporto priemonę, vairuotojui surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal LR ANK 426 st. 5d. ir pagal LR ANK 424str. 2d. O už vairavimą esant vidutiniam girtumui vyro atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281-1 str. 1 d. Beje, jis vairavo transporto priemonę, kuri oficialiai priklauso kitam asmeniui.

O štai pareigūnams rašant protokolą, iš bandžiusio pabėgti automobilio staiga išlipo akivaizdžiai neblaivus keleivis. Jis priėjęs prie tarnybinio automobilio vis varstė transporto priemonės dureles, taip trukdydamas policijos pareigūnams atlikti savo darbą. Pareigūnai jį perspėjo dėl tokio elgesio, tačiau vyriškis dėmesio į pastabas nekreipė. Jam buvo nustatytas taip pat vidutinis – 2,15 promilės – girtumas. Minėtas vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Kelių policijos skyriaus pareigūnai ragina eismo dalyvius būti sąžiningais ir nesėsti prie vairo apsvaigus nuo alkoholio ar neturint tam teisės. Didžiausia vertybė – saugumas, tad saugokime save ir kitus, laikykimės Kelių eismo taisyklių reikalavimų, elkimės atsakingai ir apdairiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)