Tomasz Rowicki (gim. 1985 m.) be žinios dingo 2019 m. gruodžio 7 d. Jis išėjo iš namų Varšuvoje, Falenicoje, nepasiėmė nei dokumentų, nei telefono, nei pinigų. Pasak artimųjų, Tomekas serga hipertenzija (padidėjęs kraujo spaudimas) ir turėtų vartoti vaistus.

Manoma, kad vyras vengia žmonių ir didesnių miestų, tikriausiai keliauja pėsčiomis miškais ir vietinės reikšmės keliukais. Vyras yra apie 185 cm ūgio, lieknas, praplikęs. Gali kalbėti angliškai.

2020 m. vasario 14 d. Tomaszas buvo sulaikytas Lietuvoje, netoli sienos su Baltarusija (Švenčionių r.).

Paskui iš Lietuvos atėjo dar vienas signalas, kad 2020 m. balandžio mėn. T. Rowicki vėl buvo sulaikytas prie sienos su Baltarusija. Po to artimieji apie jį nebegavo jokių žinių.

Pasak artimųjų, viskas rodo, kad jis bando patekti į Rytus, taip pat juda palei Palenkės vaivadiją.

„Tomaszo šeima yra neviltyje dėl jo dingimo ir kiekvieną dieną laukia jo sugrįžtant“, – rašoma dingusio varšuviečio artimųjų laiške Delfi.

Vilniaus apskrities policijos pareigūnai patvirtino, kad T. Rowicki paieška paskelbta ir Lietuvoje.

Žmonių, mačiusių T. Rowickį ar ką nors apie jį žinančių, prašoma paskambinti pagalbos telefonu 112 arba pranešti jo artimiesiems tel. +48 519 779 418 arba maciek.pastuszko@wp.pl

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)