Vieno jų pateiktas 26–erių metų Lietuvos piliečiui išduotas pasas pasieniečiams pasirodė įtartinas. Paaiškėjo, kad suklastotas dokumento asmens duomenų lapas. Kito keleivio – 28–erių metų vyro – pateiktas dokumentas pasirodė esąs be priekaištų, tačiau pareigūnai nusprendė patikrinti jo gabenamus asmens daiktus.

Vyro turėtame kelioniniame krepšyje pasieniečiai aptiko piniginę, o joje – du polietileno maišelius su baltos spalvos milteliais ir tvarsčio gabalėliu, išmirkytu rudos spalvos skystyje. Įtariama, kad tai gali būti opiatų nuoviras, o balti milteliai - amfetaminas.

Tikslų rastųjų kvaišalų kiekį ir sudėtį nustatys ekspertai.

Kelioniniame krepšyje taip pat rasti trys vienkartiniai švirkštai, dvi žvakutės bei metalinis puodelis. Manoma, kad šie daiktai yra skirti narkotinių medžiagų paruošimui. Abu sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į Lazdijų rajono policijos komisariato areštinę.

Pareigūnai aiškinasi suklastotą dokumentą pateikusio vyro tapatybę, o jo bendrakeleiviui dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis jau pradėtas ikiteisminis tyrimas.