Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariatas praneša, kad Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai su įkalčiais sulaikė asmenį, įtariamą neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių (psichotropinių) medžiagų kiekiu bei šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus informacijos apie galimai kvaišalus platinusį 46 m. Klaipėdos miesto gyventoją, tyrėjų duomenimis siejamą su organizuotu nusikalstamumu. Individualią taksisto veiklą vykdantis ir vienoje iš privačių įmonių dirbantis asmuo yra gerai žinomas uostamiesčio teisėsaugininkams.

Vyras praeityje ne kartą teistas – už valstybės simbolių išniekinimą, sukčiavimą, neteisėtą elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti, neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogstamosiomis medžiagomis bei kito asmens dokumentais, valstybės tarnautojo įžeidimą.

2021 m. vasario mėn. policijos pareigūnai, atlikdami tyrimo veiksmus, Klaipėdoje, Taikos pr., viename iš daugiabučių namų, slėptuvėje rado, kaip įtariama, narkotinių (psichotropinių) medžiagų.

Tęsdami operaciją tą pačią dieną Klaipėdoje, Taikos pr., KPONTV pareigūnai sulaikė minėtą asmenį. Atliktų kratų vyriškio gyvenamojoje vietoje ir automobilyje metu taip pat rastos įtariama narkotinės (psichotropinės) medžiagos, keturi ginklai, šoviniai, dvejos elektroninės svarstyklės bei daugiau nei 6 000 Eur.

Iš viso rasta apie 350 g kelių rūšių, kaip įtariama, narkotinių (psichotropinių) medžiagų.

Įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, vėliau jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, vyras suimtas 3 mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)