Prokuroro prašymą išnagrinėjęs Panevėžio apylinkės teismas bulgarui skyrė 1 tūkst. eurų baudą ir konfiskavo iš jo automobilio, kuriuo buvo vežamas alkoholis, vertę atitinkančią sumą – 3,2 tūkst. eurų.

Pasak prokuratūros, automobilį „Volkswagen Touran“ su Bulgarijos registracijos numeriais vairavęs 57 metų amžiaus užsienietis buvo sustabdytas patikrinimui paskutinę 2020 metų dieną Pasvalio rajone, kai išvažinėjo iš poilsio aikštelės.

Automobiliu važiavęs vyras ir jo draugė teigė po atostogų tėvynėje grįžtanti į Suomiją, kur jau kelerius metus gyvena.

Patikrinę automobilio saloną muitininkai nustatė, kad bagažinėje buvusiose talpose vežama beveik 100 litrų alkoholio.

„Vairuotojas paaiškino, kad 54 litrus stipraus namų gamybos alkoholio, kurį jis vadino „samagonu“, ir apie 40 litrų naminio vyno vežasi iš tėvynės į Suomiją savo reikmėms. Bulgarijos piliečio teigimu, jo tėvynėje namų gamybos gėrimus leidžiama gaminti ir vežti, tik negalima pardavinėti. Kad Lietuvoje įstatymai griežtesni, jis teigė nežinojęs“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Pasvalio rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Giedrius Jasulaitis.

Tyrimo metu įtariamasis visiškai pripažino savo kaltę ir sutiko, kad baudžiamasis procesas būtų baigtas teismo baudžiamuoju įsakymu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)