Vasario 2 d., apie 14 val., Šalčininkuose, Bažnyčios gatvėje, prie garbaus amžiaus moters (gim. 1948 m.) iš nugaros netikėtai pribėgę jaunuoliai išplėšė rankinę, kurioje buvo pinigai, mobiliojo ryšio telefonas ir dokumentai. Iš įvykio vietos jaunuoliai skubiai pasišalino. Moteriai buvo padaryta ne tik materialinė žala ‒ ji patyrė stresą, buvo labai išsigandusi, praneša Vilniaus apskrities policija.

Į rezonansą sukėlusį nusikaltimą sureagavę Šalčininkų r. policijos pareigūnai pagal įtariamųjų požymius jau po dviejų valandų sulaikė du Šalčininkų miesto gyventojus, kurie netrukus atsidūrė laikino sulaikymo kamerose. Buvo rasti pagrobti daiktai, kurie bus grąžinti nukentėjusiajai.

Pažymėtina, kad vienam iš įtariamųjų yra pareikštas įtarimas dėl sunkaus nusikaltimo padarymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 149 str. – išžaginimas). Šiuo metu jis yra laisvėje taikant intensyvią priežiūrą, tačiau tai, kad jam uždėta apykojė jo nesulaikė nuo naujo nusikaltimo padarymo.

Pažymėtina, kad du sportiškai apsirengę augaloti vaikinai nusikaltimo objektu pasirinko senolę. Tenka pripažinti, kad dažniausiai plėšimų ar atvirosios vagystės objektais tampa lengviausiai pažeidžiamų socialinių grupių žmonės (senoliai, vaikai, neblaivūs viešose vietose). Todėl tokiais atvejais labai svarbi aplinkinių reakcija į tokio pobūdžio nusikaltimus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl atvirosios vagystės (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d.).

Šalčininkų policija dėkinga visuomenei už aktyvią pagalbą ir vertingą informaciją išaiškinant šiuos teisės pažeidimus ir prašo gyventojų nebūti abejingiems ir apie žinomus panašaus pobūdžio teisės pažeidimus pranešti skubios pagalbos telefonu 112, www.epolicija.lt arba telefonu 8 700 60000.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)