Apie 17 val. į Raigardo kelio postą vilkiku „Renault“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis muitinės pareigūnams teigė važiuojantis tuščiomis – vykstantis į Lietuvą paimti autodetalių krovinio.


Tačiau vilkiko puspriekabę apžiūrėjusiems muitininkams kilo įtarimų, jog ten, atitvėrus dalį puspriekabės papildoma sienele, gali būti įrengta slėptuvė. Detalaus tikrinimo metu priekinėje puspriekabės dalyje išties aptikta slėptuvė, kurioje rasta apie 100 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Korona Super Slim“ ir „NZ Gold“. Nelegalių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – apie 466 tūkst. eurų.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas, Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Sekmadienį Kauno apylinkės teismo sprendimu vairuotojas suimtas mėnesiui, jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų, praneša MKT.

Šiemet tai jau trečias stambus rūkalų kontrabandos sulaikymas Lietuvos muitinėje. Sausio 1 d. Kybartuose, iš Rusijos įvažiavusio traukinio prekiniame vagone, rastos slėptuvės su 135 tūkst. pakelių cigarečių. O sausio 8 d. Medininkuose 152 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių aptikta paslėpti po 19 tonų svogūnų kroviniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)