Nusikaltimas įvykdytas 2020 metų balandžio 15 d. viename Rokiškyje esančiame bute. Prokuratūros duomenimis, 49 metų G. Fitingovas buvo nužudytas išgertuvių metu, praneša Panevėžio apygardos teismas.

Ant nužudytojo kūno tyrėjai suskaičiavo ne mažiau kaip devyniolika muštinių ir pjautinių sužalojimų. E. K. kaltinimai pateikti dėl tyčinio nužudymo.

Dėl karantino pirmadienio teismo posėdis vyko mišriuoju būdu. Teismo salėje dalyvavo dvi nukentėjusiosios – nužudyto trenerio žmona ir dukra, jų advokatas, kaltinamojo advokatas ir prokurorė. Kaltinamasis E. K. į posėdį jungėsi nuotoliniu vaizdo konferenciniu ryšiu iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus.

Teismo posėdyje prokurorei perskaičius kaltinamąjį aktą, E. K. pareiškė kaltę pripažįstantis „nevisiškai“. Savo parodymus kaltinamasis sutiko duoti po visų liudytojų apklausų. Jis taip pat išreiškė norą kitame teismo posėdyje dalyvauti teismo salėje, kad galėtų tiesiogiai bendrauti su savo advokatu.

Teismas išklausė abi nukentėjusiąsias ir pridėjo prie bylos jų pareikštus civilinius ieškinius. Nukentėjusiosios prašo priteisti iš kaltinamojo iš viso 318 tūkst. eurų neturtinės žalos ir daugiau kaip 15 tūkst. eurų turtinės žalos.

Teismo posėdyje buvo apklaustas ir vienas liudytojas.

Kitas posėdis numatytas vasario 22 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)