Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje panevėžietis įmonės savininkas kaltinamas dėl darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimų.

Nelegaliai panevėžiečio įmonėje dirbęs 14-metis metalo pjovimo staklėmis nusipjovė dalį plaštakos.

Dėl paauglio sužalojimo ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Valdemara Chodorcevičienė.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad paauglys buvo sužalotas kaltinamajam priklausančioje įmonėje, kai dirbo metalo apdirbimo staklėmis.

Verslininką priimti į darbą paauglį, norintį vasarą užsidirbti, paprašė jo bičiulis. Tyrimo metu surinktais duomenimis, nepilnametis oficialiai nebuvo įdarbintas, įmonėje dirbo nelegaliai. Už tai Valstybinė darbo inspekcija įmonės savininkui surašė administracinio teisės nusižengimo protokolą.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusios prokurorės V. Chodorcevičienės, kaltinamasis savo kaltę pripažįsta visiškai. „Nelegalus darbas Lietuvoje vis dar dažnas reiškinys, neretai nelegaliai dirbantiems žmonėms nėra užtikrinamos saugios darbo sąlygos. Labai gaila, kad šiuo atveju pasekmės – labai skaudžios, buvo sunkiai sužalotas paauglys“, – sakė prokurorė.

Baudžiamasis kodeksas už darbuotojų saugos ir sveikatos įstatyme ar kituose teisės aktuose nustatytų darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimą, jeigu dėl to įvyko nelaimingas atsitikimas darbe, darbdaviui ar jo įgaliotam asmeniui numato baudą arba laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)