Dar pernai VSAT Imuniteto valdybos pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos gabenimo iš Baltarusijos. Atlikdami procesinius veiksmus jie antradienį Druskininkuose ir Lazdijuose sulaikė tris Varėnos pasienio rinktinės pareigūnus (vienas gim. 1974 m., du - 1977 m.).

Jie įtariami kontrabandos organizavimu ir piktnaudžiavimu tarnyba. Antradienį visi trys sulaikytieji buvo uždaryti į areštinę.

Taip pat prieš korupciją kovojančio VSAT padalinio, t. y. Imuniteto valdybos, pasieniečiai tą pačią dieną Druskinkuose sulaikė vietinį gyventoją (gim. 1956 m.). Jis įtariamas bendrininkavimu gabenant kontrabandą. Vyras irgi buvo uždarytas į areštinę.

VSAT taip pat pradėtas tarnybinis patikrinimas. Be baudžiamosios atsakomybės, sulaikytiems pareigūnams gresia griežčiausia Vidaus tarnybos statute numatyta bausmė – atleidimas iš tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą.

Toliau tęsiamą tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)