Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2019 metų lapkričio mėnesį abu kaltinamieji dalyvavo medžioklėje Druskininkų savivaldybėje. Medžioklės metu minėtieji asmenys, įtariama, draudžiamu būdu – varant, sumedžiojo suaugusį briedžio patiną. Manoma, kad po medžioklės kaltinamieji tyčia suklastojo tikrą dokumentą ir į jį įrašė, kad žvėris buvo sumedžiotas leistinu būdu – tykojant bei laikantis kitų medžioklės taisyklių reikalavimų. Taip kaltinamieji galimai siekė išvengti jiems už neteisėtą medžioklę gresiančios administracinės atsakomybės - baudos nuo 800 iki 1800 eurų.

Kaltinamiesiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas pagamino netikrą dokumentą, suklastojo tikrą dokumentą arba žinomai netikrą ar žinomai suklastotą tikrą dokumentą laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Ikiteisminį tyrimą atlikto Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o jam vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikys Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)