Delfi redakciją pasiekė žinia, kad sekmadienį Lentvaryje pro langą iškrito mažametis vaikas, o įvykio metu vaikelio tėvai buvo neblaivūs. Susisiekus su policija pavyko sužinoti, jog toks įvykis išties buvo.

Pirminiais duomenimis, sausio 24 d. 16.17 val. buvo gautas pranešimas, kad Lentvaryje pro antro aukšto langą iškrito 3 metukų vaikas. Policija informavo, jog apie įvykį pranešė mama, ji šaukė ir skubino pagalbą.

Per dvi minutes į įvykio vietą atvykę pareigūnai mažametį rado namuose, gulintį lovoje, sąmoningą. Anot pareigūnų, tėvai pasakojo, jog vaikas pats atsidarė langą ir iškrito.

Medikai nedelsiant berniuką su mama išgabeno į ligoninę apžiūrai. Policijos teigimu, tėvai įvykio metu buvo neblaivūs, jiems nustatytas lengvas girtumas. Pirminiais duomenimis, asmenys teisėsaugai nebuvo žinomi. Pareigūnai informavo Vaiko teisių apsaugos specialistus.

Vaiko teisių apsaugos atstovė spaudai Vija Kudzienė Delfi informavo, kad šeima anksčiau specialistams nebuvo žinoma.

Pirminiais duomenimis, vaikas yra vienintelis šeimoje. Anot atstovės spaudai, vaikas žaisdamas, dar nenustatytomis aplinkybėmis, atsidarė langą ir iškrito. Tėvai galimai nebuvo kambaryje.

Išsigandęs vaikas iššoko pro langą

Domintis Lentvario įvykiu pavyko sužinoti ir dar vieną nelaimingą atsitikimą su mažamečiu vaiku. Policija informavo, jog šeštadienį, apie 21.50 val., buvo gautas pranešimas, kad Šalčininkuose susižalojo pro langą iškritęs vaikas.

Policijos teigimu, į Bendrąjį pagalbos centrą paskambino vaikinas, kuris informavo, jog eidamas namo pamatė ant žemės sėdintį ir verkiantį berniuką, kuris papasakojo, kad iššoko pro antro aukšto langą.

Į įvykio vietą atvykusiems pareigūnams 2013 metais gimęs vaikas pasakė, kad namuose buvo vienas, jis išsigando ir atsidaręs langą iššoko.

Pasirodo, kad namo grįžusi vaiko mama (gim. 1972 m.) buvo akivaizdžiai neblaivi, nusistatyti girtumą ji kategoriškai atsisakė, į klausimus neatsakinėjo.

Mažametis lydimas tetos buvo išgabentas į ligoninę, jam nustatytas dešinio šlaunikaulio lūžis. Vaikas paguldytas į ligoninę.

Šis atvejis taip pat žinomas Vaiko teisių apsaugos specialistams. V. Kudzienė informavo, kad berniuko globa šiuo metu yra perduota tetai.

Anot atstovės spaudai, moteris anksčiau buvo žinoma Vaiko teisių apsaugos darbuotojams. Pirminiais duomenimis, buvo vykdoma atvejo vadyba, moteris buvo sėkmingai praėjusi atvejo vadybos planą, viską įvykdė ir priėmė suteiktą pagalbą.

Policijos pareigūnai bei Vaiko teisių apsaugos specialistai aiškinasi įvykių aplinkybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)