Laikinai Klaipėdos rajono policijos komisariatui vadovaujantis Reagavimo skyriaus viršininkas Andrius Burba sako, kad tyrimas tik pradėtas, tad dar nepavyko išsiaiškinti, iš kur paauglys gavo automobilį.

„Vaikinas gali atsakyti pagal įstatymą, mes nustatėme, kad tikrai vairavo tas asmuo. Automobilis neregistruotas jo vardu. Tyrimo metu paaiškės ar automobilis skolintas, ar tiesiog nėra registruotas vairavusio vardu. Jis šiuo metu reanimacijoje, tad dar nėra apklaustas“, – sako A. Burba.

Nepilnamečio taranuotą automobilį vairavusi moteris neslepia nusivylimo, kad paauglys, lėkęs maždaug 160 km greičiu, neturėjo jokio atsakomybės jausmo.

„Jis vaikas, juk yra karantinas, turi tėvai matyti, kad vaiko nėra namuose. Tėvai čia turi savo darbą atlikti, nors ne aš tą turiu spręsti, bet negali taip vaikas elgtis, kad praktiškai žudo kitus. O juk nedaug trūko, kad taip įvyktų“, – sako nukentėjusioji.

Moteris vyko su savo artimaisiais. Kaip pasakoja vairuotoja, ji važiavo pirma eismo juosta, kai į jos vairuojamo automobilio BMW galą rėžėsi paauglio vairuojamas automobilis „VW GTI“.

„Siaubingas auto įvykis, iš mašinos nieko neliko. Mano tėčiui sulūžęs stuburas, jo būklė labai rimta“, – sako moteris.

Avarija įvyko sekmadienio pavakarę. Lietuvos kelių policijos pareigūnai praneša, kad kai Rietavo rajone įvyko avarija, apie 16.30 val. snigo. Vairuoti teisės neturintis jaunuolis Žadvainų kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, automobiliu „VW GTI“ rikiavosi į kitą eismo juostą, tačiau nesuvaldė mašinos ir trenkėsi į BMW markės automobilio galinę dalį.

Po smūgio BMW nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi. Nepilnamečio nesuvaldytas „Volkswagenas“ įvažiavo į skiriamąją juostą ir apvirto ant stogo. Sužeisti 4 žmonės: nepilnametis po avarijos išvežtas į reanimaciją, ir automobilio BMW metų vairuotoja ir su ja važiavusi moteris patyrė daugybinius sumušimus, o kartu važiavęs 69-erių vyras, anot vairuotojos, jos tėtis, patyrė stuburo lūžį.

Po avarijos pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 straipsnį. Tyrėjai aiškinasi visas aplinkybes – ar vaikinas vairavo blaivus, neapsvaigęs nuo psichotropinių preparatų, taip pat, kaip jis gavo automobilį, kurį vairavo. Paauglys jau gali atsakyti už eismo įvykio sukėlimą ir už tai, kad per jį sužalojo žmones. Visgi nukentėjusi moteris neslepia, kad tokios avarijos neįvyktų, jei visa šeima mokėtų prisiimti atsakomybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)