Praėjusių metų vasario 28 dieną vyras savo automobiliu „VW Golf“ su keturiais kolegomis važiavo iš darbo namų link. Važiuodamas keliu Kėdainiai-Šeduva, jis privažiavo sankryžą su pagrindiniu keliu Panevėžys-Šiauliai ir, sukdamas į Radviliškį, neįsitikino eismo saugumu, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „VW Polo“ ir su juo susidūrė. Eismo įvykio pasekmės – sužaloti trys kartu važiavę keleiviai, kurių vienas ypač sunkiai. Kęstutis Linkus buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, praneša Šiaulių apskrities policija.

Praėjusių metų spalio 27 dieną Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmai jam skyrė 40 parų areštą Šiaulių tardymo izoliatoriuje.

Nuteistieji, kuriems paskirtas areštas, tačiau nuosprendžio skelbimo metu suėmimas nevykdomas, privalo ne vėliau kaip per septynias dienas po nuosprendžio įsiteisėjimo atvykti į bausmės atlikimo vietą. Lapkričio 17-ąją nuosprendis įsiteisėjo, tačiau šis Pakruojo rajono Draudelių kaimo gyventojas bausmės atlikti neatvyko, apie neatvykimo priežastį nepranešė, o gyvenamojoje vietoje pareigūnų nerandamas. Todėl paskelbta jo paieška.

Pareigūnai prašo gyventojų, žinančių Kęstučio Linkaus buvimo vietą, paskambinti Pakruojo rajono policijos komisariato vyriausiajam tyrėjui Tadui Lataičiui telefonu (8 673 52046) arba parašyti elektroniniu paštu tadas.lataitis@policija.lt

Penktadienį priešpiet išplatintame pranešime žiniasklaidai Šiaulių apskrities policija teigė, kad K. Linkui protingiausia būtų pačiam atvykti į policiją ar Šiaulių tardymo izoliatorių, nes tam, kuris būdamas nuteistas arešto ar laisvės atėmimo bausme, vengia atlikti paskirtą bausmę, įstatymas numato baudžiamąją atsakomybę - baudą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

O apie 14 val. Šiaulių apskrities policija pranešė: „Pasirodžius interneto portaluose mūsų pranešimui apie Kęstučio Linkaus paiešką dėl jo vengimo atlikti bausmę, vyras priėmė protingą sprendimą ir pats atėjo į Šiaulių tardymo izoliatorių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)