Sausio 15 d. Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai surengė pasalą Kaune, kurios metu atliko kratas ir sulaikė du Kauno miesto gyventojus (gim. 1996 m. ir 2001 m.), kurie, kaip įtariama, galimai neteisėtai disponavo labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų turėdami tikslą jas platinti ir laisvės atėmimo vietose tarp bausmę atliekančių nuteistųjų. Operacijos metu taip pat sulaikytas galimai narkotinių ar psichotropinių medžiagų įsigijęs pirkėjas (gim. 1994 m.), praneša Kalėjimų departamentas.

Kratos metu vieno iš sulaikytųjų nuomojamame bute pareigūnai rado ir paėmė, kaip įtariama, apie 5 kilogramus amfetamino, apie pusę kilogramo kanapių, taip pat įvairių tablečių, narkotinių ir psichotropinių medžiagų pakavimo priemonių, grynųjų pinigų. Įtariama, jog narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis asmenys prekiavo ne tik laisvėje, bet ir galimai tiekė jas į laisvės atėmimo vietų įstaigas bei platino tarp laisvės atėmimo bausmę atliekančių nuteistųjų.

Preliminariais duomenimis, rastų kvaišalų kaina laisvės atėmimo vietose galėtų siekti ne mažiau nei 250 tūkst. eurų.

Pareigūnai pažymėjo, kad per pastaruosius kelerius metus, kai Kalėjimų departamentui buvo atkurtas kriminalinės žvalgybos subjekto statusas, tai pirmas kartas, kai pavyko surasti tokį didelį kiekį narkotinių ir psichotropinių medžiagų bei užkardyti jų patekimą į laisvės atėmimo vietas.

Neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu įtariamiems asmenims įteikti pranešimai apie įtarimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d., galimam narkotinių ar psichotropinių medžiagų pirkėjui – pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d. Vienam iš įtariamųjų teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 6-ojo skyriaus prokurorai.

Kalėjimų departamentas primena, kad už nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų, o už nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d. – bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)