Policija praneša, kad sausio 8 d. 19.22 val. moteris, gim. 1971 m., būdama medicinos įstaigos tinkamai informuota apie tai, kad serga pavojinga užkrečiama liga ir įspėta dėl apsaugos priemonių laikymosi, nesilaikė saviizoliacijos nurodymų ir sukėlė pavojų kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga užkrečiama liga.

Marijampolėje gyvenantis vyras taip pat nenusidėjo namuose. Sausio 15 d. 10 val. 42 min. gautas pranešimas, kad marijampolietis (gim. 1982 m.), kuriam yra patvirtinta COVID-19 liga, bei būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą, buvo viešoje vietoje, bendravo su kitais asmenimis, lankėsi gėrimų parduotuvėje, esančioje Marijampolėje Draugystės g. Tokiais savo veiksmais asmuo sukėlė pavojų išplisti COVID-19 ligai.

Pagal baudžiamojo kodekso LR BK 277 str. 1 dalyje numatoma, kad tas, kas būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga ar ypač pavojinga užkrečiamąja liga, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

2-oje dalyje skelbiama, kad tas, kas pažeidė teisės aktų dėl sveikatos apsaugos reikalavimus ar užkrečiamųjų ligų profilaktikos kontrolės taisykles, jeigu dėl to išplito susirgimas ar kilo epidemija, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Jei už saviizoliacijos pažeidimą taikoma administracinė teisena, tuomet asmenis gresia bauda nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo vieno tūkstančio penkių šimtų iki šešių tūkstančių eurų.