Sostinės policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS informavo, kad nuo ketvirtadienio vakaro iki penktadienio pietų policijoje užregistruota 13 pranešimų apie nuo kelio nuvažiavusius automobilius.

Pagal pateiktus duomenis, daugiausiai automobiliai ir vilkikai nuslysdavo nuo kelio į griovį, atsitrenkdavo į atitvarus ar medžius. Medikų pagalbos prireikė vieno eismo įvykio dalyviams.

Penktadienio rytą, apie septintą valandą, kelyje Raudondvaris-Giedraičiai-Molėtai susidūrė priešpriešiais važiavę automobiliai „Honda“ ir „Škoda“. Pirmąjį automobilį vairavęs 1998 metais gimęs vyras avarijoje patyrė kojos traumą.

Policija taip pat sulaukė pranešimo, kad apie pirmą valandą nakties į griovį A14 kelyje Vilniaus rajone netoli Dubingių nuvažiavo visą dieną „driftinęs“ automobilio vairuotojas, kuris paprašė kaimyno ištraukti transporto priemonę su traktoriumi. Kaimynas ir pranešė apie įvykį policijai.

Jau po pietų pranešta, kad Naujojoje Vilnioje į namą atsitrenkė sunkvežimis, pastatas apgadintas nežymiai.

Pasak J. Samorokovskajos, policija taip pat sulaukė ir daug pranešimų apie ant kelio nuvirtusius ar nulūžusius medžius.

„Nemažai irgi buvom gavę pranešimą apie nuvirtusius medžius ar šakas, kurie trukdo pravažiuoti, buvo, kad užtvertas kelias pilnai. Irgi, ne vienas ir ne du pranešimai buvo“, – sakė Vilniaus policijos atstovė.

Jos teigimu, apie nuvirtusius medžius pranešta Vilniuje ir Vilniaus rajone, Šalčininkuose, Švenčionyse ir Švenčionių rajone, netoli Aukštadvario.

Didžiojoje dalyje atvejų medžiai užtvėrė dalį kelio, tačiau buvo ir įvykių, kuomet eismas buvo sustabdytas visiškai.

Prieš trečią valandą popiet Vilniuje ant kieme stovėjusio automobilio nukrito didelė šaka, kiek vėliau pranešta apie tai, kad ant Savanorių prospekte, prie vaikų lopšelio-darželio, stovėjusio automobilio užvirto medis.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dėl besitęsiančio snygio eismo sąlygos beveik visoje šalyje yra sudėtingos. Pagrindiniuose keliuose yra susiformavusios šlapio sniego provėžos, keliai slidūs.