Baudžiamojoje byloje kaltais dėl nužudymo ir viešosios tvarkos pažeidimo pripažinti du broliai bei buvęs jų mamos sugyventinis. Vienam iš brolių skirta reali 8 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, mamos buvusiam sugyventiniui – 10 metų laisvės atėmimo bausmė, o antrasis brolis, kaltintas tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo, nuteistas 10 mėnesių laisvės atėmimo bausme ją atidedant 1 metams.

Ikiteisminio tyrimo, kuriam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jūratė Tamašauskienė, metu buvo nustatytos aplinkybės dėl tragiškai pasibaigusio santykių aiškinimosi, susijusiu ir su alkoholio vartojimu.

Teismas patvirtino ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis ir nustatė, kad viename Radviliškio rajono kaime girtuokliaujantys du vyriškiai atvyko pas pažįstamą, kuris apylinkėse žinomas kaip nelegalaus alkoholio tiekėjas.

Nuvykę į jo namus vyrai įžūliai elgėsi, vienas iš atvykėlių trenkė šeimininkui į veidą. Vyrai svečiuose ilgai neužsibuvo, tačiau jau nueinančius juos pasivijo namo šeimininko sugyventinės sūnus, kuris buvo labai nepatenkintas jų pasirodymu. Jaunuolis į draugiją pasikvietė brolį ir abu nelauktus svečius pradėjo mušti. Po kelių minučių prie jų prisijungė ir motinos sugyventinis. Santykių aiškinimasis baigėsi vieno iš atvykėlių mirtimi, o kitam buvo nežymiai sutrikdyta sveikata.

Visi trys kaltinamieji savo kaltės nepripažino.